top of page

אוזני המן

Writer: Moran MalulMoran Malul

Updated: Feb 28, 2024


מצרכים :

150 גרם קמח

40 גרם קורנפלור

60 גרם אבקת סוכר

קורט מלח

כפית תמצית וניל מדגסקר

חצי כפית תמצית וניל

85 גרם חמאה קרה חתוכה

1 חלמון L

גרידת לימון

2 כפות חלב קר


אופן ההכנה :

במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, קורנפלור, אבקת סוכר, מלח, וניל , סוכר וניל וגרידת לימון וחמאה ומעבדים לתערובת שתהיה כמו קוסקוס במרקם חולי. מוסיפים חלמון ומעבדים עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים כף אחת של חלב וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים עוד קצת חלב. משטחים ומניחים נייר אפייה נוסף על הבצק. מרדדים בין שני ניירות האפייה לעובי 3-4 מ“מ. מצננים כ10- דקות במקפיא. מוציאים מהמקרר ומסירים את ניירות האפייה משני הצדדים. חותכים לעיגולים בקוטר 7-8 ס“מ. במרכז כל עיגול מניחים כפית מלית וסוגרים לצורת אוזן המן. מעבירים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים את האוזניים במרווחים. מחממים תנור ל170- מעלות. אופים את אוזני ההמן במשך 10-15 דקות או עד הזהבה. מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.








Comments


bottom of page