מצרכים :
150 גרם קמח
40 גרם קורנפלור
60 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל מדגסקר
חצי כפית תמצית וניל
85 גרם חמאה קרה חתוכה
1 חלמון L
גרידת לימון
2 כפות חלב קר
אופן ההכנה :
במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, קורנפלור, אבקת סוכר, מלח, וניל , סוכר וניל וגרידת לימון וחמאה ומעבדים לתערובת שתהיה כמו קוסקוס במרקם חולי. מוסיפים חלמון ומעבדים עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים כף אחת של חלב וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים עוד קצת חלב. משטחים ומניחים נייר אפייה נוסף על הבצק. מרדדים בין שני ניירות האפייה לעובי 3-4 מ“מ. מצננים כ10- דקות במקפיא. מוציאים מהמקרר ומסירים את ניירות האפייה משני הצדדים. חותכים לעיגולים בקוטר 7-8 ס“מ. במרכז כל עיגול מניחים כפית מלית וסוגרים לצורת אוזן המן. מעבירים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים את האוזניים במרווחים. מחממים תנור ל170- מעלות. אופים את אוזני ההמן במשך 10-15 דקות או עד הזהבה. מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

Comments