3 items found for ""
- עוגיות אלפחורס
מצרכים : 200 גרם חמאה כוס וחצי קמח תופח 250 גרם קורנפלור חצי כוס אבקת סוכר 3 חלמונים ביצה 3 כפות חלב גרידת לימון / תפוז חצי כפית תמצית וניל מדגסקר ממרח ריבת חלב קוקוס לבן אופן ההכנה : בקערת מיקסר שמים חמאה, קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ואבקת סוכר ומעבדים עם וו k עד קבלת פירורים דקים. מוסיפים חלמונים, חלב וניל וקליפת לימון ומעבדים רק עד קבלת בצק. משטחים את הבצק לדסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך כשעה. מחממים תנור לחום של 150-160מעלות )תלוי כמה חזק התנור שלכם(. מרדדים את הבצק וקורצים עוגיות מסדרים את העוגיות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך 8-9 דקות או עד שהעוגיות מתחילות לקבל גוון זהוב, אך עדיין נשארות מאוד בהירות. מקררים את העוגיות לחלוטין בטמפרטורת החדר ומחלקים לזוגות. ממלאים את העוגיות בריבת חלב ומצמידים לזוגות.
- המילפיי של עינב
מצרכים : חבילת בצק עלים 100 גרם חמאה 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 2 כוסות חלב 2 כוסות פודינג וניל גרגרי וניל מדגסקר אופן ההכנה : חותכים את בצק העלים המרודד ל 18 חלקים שווים מפזרים סוכר לבן בנדיבות על הצד העליון של הבצק, על גבי תבנית שטוחה מניחים נייר אפיה ומעליו מניחים את חתיכות הבצק כשהצד עם הסוכר כלפי מעלה. מעל חתיכות הבצק מניחים נייר אפיה ומעל תבנית ומעליה מניחים סיר או משהו כבד שילחץ על הבצק כדי שלא יתפח אופים בתנור בחום של 180° רבע שעה כך שהסוכר מתקרמל ונוצר בצק שחום וקריספי מוציאים ומניחים לבצק להתקרר לחלוטין מתחילים בתהליך הכנת הקרם- שמים בקערת מיקסר את המרכיבים ומערבבים יחדיו עד לקבלת קרם יציב, שמים בשקית זילוף עם צנטר. מניחים חתיכת בצק ראשונה )הצד עם הסוכר כלפי מעלה( ומעליה מזלפים לאורך כל החתיכה גבעות קרם כך שיראו את הקרם כשנניח את הבצק מעל מניחים את חתיכת הבצק השנייה מעל )הצד עם הסוכר כלפי מעלה ( ושוב מזלפים גבעות אחידות לאורך הבצק מסיימים בחתיכת הבצק האחרונה ) הצד עם הסוכר כלפי מעלה ומעליה בוזקים המון אבקת סוכר. ניתן לקשט בפירות, שוקולד ובכל תוספת שאוהבים !
- אוזני המן
מצרכים : 150 גרם קמח 40 גרם קורנפלור 60 גרם אבקת סוכר קורט מלח כפית תמצית וניל מדגסקר חצי כפית תמצית וניל 85 גרם חמאה קרה חתוכה 1 חלמון L גרידת לימון 2 כפות חלב קר אופן ההכנה : במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, קורנפלור, אבקת סוכר, מלח, וניל , סוכר וניל וגרידת לימון וחמאה ומעבדים לתערובת שתהיה כמו קוסקוס במרקם חולי. מוסיפים חלמון ומעבדים עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים כף אחת של חלב וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים עוד קצת חלב. משטחים ומניחים נייר אפייה נוסף על הבצק. מרדדים בין שני ניירות האפייה לעובי 3-4 מ“מ. מצננים כ10- דקות במקפיא. מוציאים מהמקרר ומסירים את ניירות האפייה משני הצדדים. חותכים לעיגולים בקוטר 7-8 ס“מ. במרכז כל עיגול מניחים כפית מלית וסוגרים לצורת אוזן המן. מעבירים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים את האוזניים במרווחים. מחממים תנור ל170- מעלות. אופים את אוזני ההמן במשך 10-15 דקות או עד הזהבה. מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.